СВИНСКИ ВРАТ НА ФУРНА
в 7:09 AMСвински врат ~1кг.
Марината:
червено вино ~200ml, зехтин, лук, чесън, черен пипер, сол, чубрица
Месото се издупчва много хубаво с нож от всички страни. Поставя се в една съдинка не много по широка от него. Залива се със марината и хубаво се натъпква и по дупките направени с ножа. Оставя се да престои 5-6 часа. След това се вади от марината и се слага на 2-ро ниво във фурната отдолу нагоре върху решетката. Слага се една тава с вода под него за да не капе във фурната. Пече се на 170-180 градуса ~100-120 мин.
Вечерта ядох от него докато беше топло. А на следващия ден си извадих от хладилника и си резнах едни тънки по 1мм парченца. Божествено е!!!
Приятен апетит!!!
Забележка: Ако имате няколко парченца дървени въглища можете да ги сложите във фурната за да поопушат малко мръвката. Пробвал съм го с пица, има вкус на печена в пещ на дървени въглища (само дето не е толкова мръсна)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment